schrijf heldere teksten

Je hoeft niet te kiezen tussen veiligheid en helderheid

Een arbeidscontract langs de Klinkende Taal-meetlat in Word.
De beschikking van de heer Toevoorden uit Utrecht nog even plakken in de webversie.
De verwijsbrief van Jannie Egmond aan de opererend arts checken voordat de mail eruit gaat.

 

Voorbeelden van informatie die niet ‘op straat mag komen te liggen’. Dus die wil je ook niet zomaar laten beoordelen door een softwareprogramma ... Tuurlijk wel! Want om de veiligheid van de informatie hoef je je geen enkele zorgen te maken.

 

Al ver voor de AVG garandeerde Klinkende Taal veiligheid.

Veiligheid en privacy zit in ons bloed. Klinkende Taal stuurt bijvoorbeeld nooit zelf teksten op; dat doet de schrijver zelf met 1 druk op de knop. We willen niet weten wie de schrijver is en dat kunnen we dus ook niet. Dat heet ‘security-by-design’. Daarom weten we niet van wie de teksten zijn, slaan we de teksten niet op en bewaren we geen informatie uit de teksten. Om welke variant van de software het ook gaat: de webversie, Outlook, Word, een maatwerkoplossing … We beoordelen alleen de taal.

 

Dat kunnen we niet alleen zeggen, maar ook aantonen.

Voor iedere installatie praten we uitgebreid over de veiligheid met jullie Security Officer (CISO) over beveiliging en privacy. Dit leggen wij vast in een verwerkersovereenkomst. Met de applicatiebeheerders praten we over de implementatie. En met de systeembeheerders over de
techniek. We delen ons architectuurdocument met jullie IT-afdeling. Daarin staat alles wat ze nodig hebben om onze techniek te beoordelen. Zo helpen we jullie door open te zijn in wat we doen en hoe we het doen.

 

Bovendien …

… gebruiken we vanzelfsprekend alleen veilige internetverbindingen en staan de servers in een gecertificeerd datacenter in Nederland. Want wij zijn Nederlands, onze klanten zijn Nederlands, en dus draait Klinkende Taal ook gewoon in Nederland. Wel zo helder, wel zo veilig.

Ook laten we jaarlijks een penetratietest uitvoeren om de veiligheid aan te tonen. De uitkomsten bevestigen altijd dat Klinkende Taal veilig en goed beschermd is. Deze testen houden ons tegelijkertijd scherp. En wil je zelf een penetratietest laten uitvoeren, dan staan we dat ook toe.

Sommige klanten willen meer. Die willen Klinkende Taal op hun eigen server laten draaien. Dat kán dan ook. Daarbij nemen ze automatisch het onderhoud en de updates ook voor eigen rekening. Dat is weliswaar minder wenselijk voor jou, maar als je het wilt, dan kan het wel.

 

Dat we niet weten wie de teksten meet, heeft ook ‘nadelen’ …

“Ik zou wel willen weten of het taalniveau van de teksten van Jorik van Sales zijn verlaagd.” Dat weten wij dus niet. Schrijvers zijn voor ons volledig anoniem. We kunnen niet aangeven welke afdeling lager scoort of welke collega steeds duidelijkere teksten schrijft. Maar hoe het
je organisatie als geheel vergaat, weten we natuurlijk juist weer wel. Dat lees je in het artikel over ManagementDashboard.