schrijf heldere teksten

Taalniveaus: hoe schrijf je begrijpelijk voor iedereen? Een stappenplan!

Hoe zorg je ervoor dat je tekst geschikt is voor lezers met taalniveau B1? Dat is nog niet zo makkelijk. Daarom lees je in dit artikel een handig stappenplan!

Lees het hier

Accolade gebruikt Klinkende Taal als check om helder te schrijven

Altijd helder schrijven naar huurders is lastig vol te houden? Woningcorporatie Accolade bewijst het tegendeel met 7 jaar Klinkende Taal.

Lees het hier

Klinkende Taal helpt gemeente Aa en Hunze om helder schrijven vol te houden

Ervoor zorgen dat medewerkers na een schrijftraining begrijpelijk blíjven schrijven? Gemeente Aa en Hunze gebruikt Klinkende Taal als nazorgmiddel. Communicatiemedewerker Karina Scheerhoorn vertelt erover.

Lees het hier

Hoe straal je uit wie je bent? Klinkende Taal helpt Aegon Nederland daarbij

Aegon belooft haar klanten duidelijkheid. Dat is ook 1 van haar 3 kernwaarden. Met andere woorden: iedere medewerker moet zo begrijpelijk mogelijk communiceren met klanten. Hoe zorg je daarvoor?

Lees het hier

Een opinieonderzoek naar interne schriftelijke communicatie

Hoe kijken mensen aan tegen de schriftelijke communicatie binnen hun organisatie? Ergeren zij zich aan de teksten van hun collega’s? Loopt er weleens iets mis door slechte schriftelijke communicatie? Loo van Eck en Klinkende Taal deden onderzoek onder 1.124 Nederlanders werkzaam in loondienst.

Lees het hier

Je wilt dat je klanten de teksten van je organisatie begrijpen

Laag- of hoogopgeleid? Íedereen leest graag begrijpelijke teksten. Want wie heeft er tegenwoordig nog tijd over? In een interview legt adviseur Esther Kleverlaan uit waarom zij adviseert om te schrijven in taalniveau B1. En hoe Klinkende Taal daarbij helpt.

Lees het hier

Hoe WoordenlijstBeheer je helpt Klinkende Taal op maat te maken

Met WoordenlijstBeheer beheer je de woordenlijst van je organisatie. Je kunt zelf woorden toevoegen die voor je lezers bekend zijn of juist woorden kenmerken als moeilijk. Op die manier maak je Klinkende Taal op maat voor jouw organisatie.

Lees het hier

Hoe het ManagementDashboard zorgt dat een organisatie op koers blijft

Klinkende Taal helpt medewerkers tijdens het schrijven. Maar dan moeten ze het natuurlijk wel gebruiken. Dankzij het ManagementDashboard kun je het gebruik van Klinkende Taal monitoren.

Lees het hier

De implementatie van Klinkende Taal is een koud kunstje!

Geen enkele organisatie staat te popelen om nieuwe software te installeren op de computers van alle medewerkers. Want er mag niets misgaan. En dat snappen wij. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over de implementatie van onze software. Mart Trautwein, architect van Klinkende Taal, legt uit waarom de installatiefase zorgeloos verloopt.

Lees het hier

Klinkende Taal helpt GGD Hollands-Midden helder te schrijven voor íedereen

“Wij bedienen mensen van 0 tot 100 jaar oud”, vertelt Jasja Sikking-Baken. “Die mensen hebben allemaal verschillende achtergronden, opleidingsniveaus en taalniveaus. En het is onze taak om ervoor te zorgen dat ál die mensen onze teksten begrijpen.”

Lees het hier

Klinkende Taal is altijd in ontwikkeling

Taal is altijd in ontwikkeling. Klinkende Taal dus ook! In dit artikel lees je op welke manier.

Lees het hier

Voor welke organisaties is Klinkende Taal interessant?

Natuurlijk voor iedere organisatie. Maar welke organisaties hebben er nu het meeste baat bij?

Lees het hier

De medewerkers van gemeente Coevorden controleren zelf of ze duidelijk schrijven

“Zelf kan je denken dat je een duidelijke tekst hebt geschreven. Maar het is soms moeilijk om in te schatten of dat echt zo is. Het softwareprogramma Klinkende Taal helpt ons hierbij.” Communicatiemedewerker Marleen Oost vertelt verder.

Lees het hier

Je hoeft niet te kiezen tussen veiligheid en helderheid

Je wilt natuurlijk niet dat gevoelige informatie van je organisatie ‘op straat komt te liggen’. Die wil je dan ook niet zomaar laten beoordelen door een softwareprogramma … Tuurlijk wel! Want om de veiligheid van informatie hoef je je bij Klinkende Taal geen enkele zorgen te maken.

 

Lees het hier