FAQ

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.
Zit uw vraag er niet bij? Stel hem dan via ons formulier.

Stel uw vraag

Heeft u nog tips of adviezen om Klinkende Taal verder te verbeteren? Laat het ons gerust weten. Samen maken we de teksten in Nederland helder!

Wat is het ManagementDashboard?

In het ManagementDashboard ziet u hoe de teksten van de medewerkers worden beoordeeld door Klinkende Taal. Ook ziet u hoe vaak Klinkende Taal wordt gebruikt. Hierdoor kunt u beter sturen op de begrijpelijkheid van de communicatie van uw organisatie.

Wat is WoordenlijstBeheer?

Met WoordenlijstBeheer kunt u zelf de woordenlijst van Klinkende Taal aanpassen. U kunt woorden toevoegen waarvan u wilt dat Klinkende Taal ze aanstreept. Of u kunt juist woorden uit de lijst halen zodat Klinkende Taal ze niet meer aanstreept. WoordenlijstBeheer is erg handig als uw organisatie in een specifieke branche werkt zoals de overheid of de zorg. Klinkende Taal herkent dan de woorden die in deze branche veel worden gebruikt. Ook is het mogelijk om met WoordenlijstBeheer bijvoorbeeld uw productnamen niet telkens te laten aanstrepen.

Hoeveel licenties kan ik minimaal afnemen?

Wij gaan uit van minimaal 10 licenties voor de plugin.

Hoe weet ik welk taalniveau mijn lezer heeft?

Je weet vaak niet wat het taalniveau van je lezer is. Daarom adviseren we u om een tekst in taalniveau B1 te schrijven. 85% van de Nederlanders begrijpt een tekst in B1. Bovendien is een tekst in B1 niet te eenvoudig voor mensen met een hoog taalniveau.

Hoe kan het dat Klinkende Taal een woord niet aanstreept?

Onze woordenlijst bestaat uit duizenden woorden. Dit zijn de meestvoorkomende (moeilijke) woorden in onze taal. Maar... de Nederlandse taal heeft meer dan een miljoen woorden. De kans is dus groot dat Klinkende Taal af en toe een moeilijk woord niet herkent. Daarom zijn wij de woordenlijst continu aan het uitbreiden en verbeteren. Hierbij werken we samen met ishetb1.nl. U kunt ook zelf verbetersuggesties aangeven, Graag zelfs!

Kan ik ook moeilijke woorden doorgeven?

Zeker. Dat kan via het programma zelf. In de webversie kan dat via de balk aan de rechterkant. Daar staat de knop 'Ik weet een moeilijk woord'. Als u daarop klikt, wijst het zich vanzelf. In de plugin-versie kunt u een woord doorgeven door met uw cursor op het woord te gaan staan, op uw rechtermuis te klikken en het woord door te geven. Zeker doen!

Waar vind ik de gebruikersvoorwaarden?

Deze vindt u linksonder in het scherm van de webversie.

Is Klinkende Taal er ook voor andere talen?

Klinkende Taal bestaat ook voor het Fries, Papiaments en Engels.

Klinkende Taal markeert 2 of meer zinnen als 1 lange zin. Hoe kan dat?

Klinkende Taal herkent het einde van een zin niet altijd goed. Bijvoorbeeld als een zin eindigt op een afkorting, speciaal symbool, getallen of een invoerveld. Dan combineert Klinkende Taal deze zin met de volgende. Dat ziet het programma dan als een lange zin. U kunt dit veranderen door het symbool, getal of invoerveld even te vervangen. Tja, zelfs computers zijn niet foutloos...

Hoe plak ik een tekst in de Webversie van Klinkende Taal?

Kopieer de tekst die u wilt gebruiken vanuit een document of webpagina. Plak deze tekst vervolgens in het grote tekstvak van de webversie. Lukt dit niet? Dan heeft uw browser een instelling die het inplakken blokkeert. Hierover kunt u het beste contact opnemen met uw interne helpdesk.

Hoe beoordeel ik het taalniveau van mijn tekst?

In de Webversie kunt u klikken op de knop 'leesbaarheid'. In de Plugin kunt u klikken op de knop 'Evalueer tekst'.

Hoe kan ik mijn tekst op een ander taalniveau laten beoordelen?

Dat is erg makkelijk. In de zijbalk kunt u het taalniveau veranderen. Dit staat standaard op B1. Als u het aanpast, beoordeelt Klinkende Taal uw tekst op basis van het gekozen taalniveau.

Kan ik Klinkende Taal ook voor mijzelf kopen?

Zeker, graag zelfs! Wij kunnen Klinkende Taal ook als een speciaal ZZP-abonnement leveren. Neem daarvoor even contact met ons op.

Is het installeren van de Plugin lastig?

Nee hoor. Dat is zelfs erg eenvoudig. Zeker voor een ICT-afdeling. Zij kunnen de Plugin zelf installeren. Wij leveren ze het installatiepakket, met een uitgebreide Installatiehandleiding.

Hoeveel kost de Plugin van Klinkende Taal?

Dat is afhankelijk van het aantal licenties dat u tegelijk afneemt, de duur van het contract en de extra modules waar uw organisatie voor kiest. Hoe meer licenties, hoe lager de licentieprijs is per gebruiker. Een organisatie kan zelf bepalen hoeveel licenties zij afneemt. Vanaf 50 gebruikers krijgt u ManagementDashboard en WoordenlijstBeheer er gratis bij!

Kan ik het zijpaneel van Klinkende Taal in Word ook weghalen?

Ja, dat kan. Bovenaan het zijpaneel ziet u een kruisje. Als u daarop klikt, verdwijnt het zijpaneel. Wilt u het zijpaneel weer in beeld hebben? Ga dan naar het lint bovenaan Word. Daar ziet u het tabblad van Klinkende Taal. Kies de optie 'Zijpaneel tonen'. Het zijpaneel komt dan weer tevoorschijn.

Mijn organisatie gebruikt Klinkende Taal. Is de inhoud van mijn tekst wel veilig bij jullie (Privacywet)?

Ja. Heeft u Klinkende Taal in Word of Outlook? Of heeft uw organisatie de webversie? Dan slaan wij uw teksten en persoonlijke gegevens nooit op in ons systeem.

Meer weten over hoe we de veiligheid technisch regelen? Neem dan contact met ons op.

Stuurt Klinkende Taal teksten zelf naar de server?

Nee. Klinkende Taal stuurt nooit zelf teksten naar de server. Dat is een bewuste keuze; we willen dat u de controle houdt. Ook om de veiligheid en privacy. Klinkende Taal evalueert een tekst alleen als de gebruiker er voor kiest. Als de gebruiker op de knop drukt, stuurt Klinkende Taal de tekst pas op.

Kun je jouw vraag niet vinden? Stel hem via ons formulier en we beantwoorden deze zo snel mogelijk.

Stel je vraag