schrijf heldere teksten

Voor welke organisaties is Klinkende Taal interessant?

Honderden bedrijven en tienduizenden medewerkers gebruiken dagelijks Klinkende Taal. In de laatste jaren is het aantal organisaties zelfs verdrievoudigd! En dat is ook logisch, want heldere taal wordt steeds belangrijker.

 

We zagen dat in eerste instantie vooral organisaties waarbij veel medewerkers direct klantcontact hebben, geïnteresseerd waren in Klinkende Taal. Begrijpelijk, want juist bij deze organisaties schrijven medewerkers dagelijks brieven en e-mails voor klanten. En is de
schriftelijke communicatie via de website cruciaal. Klinkende Taal groeide daarom vooral hard bij gemeentes, woningcorporaties, GGD’s, verzekeringsmaatschappijen en energie- en telecomproviders.

 

De laatste tijd zien we echter dat steeds meer andere organisaties Klinkende Taal zijn gaan gebruiken. Niet direct voor de externe klantcommunicatie, maar juist om de interne communicatie te verbeteren. Denk daarbij aan rapporten, gespreksverslagen, handleidingen en
beleidsnotities. Ook dat is te verklaren: organisaties ontdekken namelijk dat heldere teksten veel tijd, ergernis en geld besparen.

 

Benieuwd naar onze klanten? Hier vind je een overzicht van onze klanten